Cibule plněné mletým masem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 82 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 80 g Slanina vepřová
  • 150 g Vepřové maso mleté
  • 150 g Hovězí maso mleté
  • 100 g Rýže předvařená (parboiled)
  • 1.5 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 12 ks Cibule
  • 3 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 1.5 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 552 kcal
  • Sacharidy 49 g
  • Tuky 29 g
  • Sodík 745 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 49 g
  • Cholesterol 137.2 mg
  • Draslík 791.1 mg
  • Vláknina 11471.8 mg
  • Vitamín A 11471.8 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 22.9 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do mísy dáme mleté vepřové a hovězí maso. Přidáme k němu předvařenou (polotvrdou) rýži, sůl, pepř, rozetřený česnek a vejce. Směs dobře promícháme.

  • 2

    Velké oloupané cibule dáme do vařící vody se solí a pomalu je vaříme 10-12 minut. Děrovanou naběračkou je opatrně vyjmeme a necháme vychladnout. Ostrý nožem jim seřízneme špičku a malou lžičkou je opatrně vydlabeme. Musí nám zůstat neporušené strany (asi 2-3 mm a dno). Cibule naplníme mletým masem, poskládáme je do máslem vytřeného pekáčku těsně vedle sebe. Cibule k sobě stáhneme provázkem, aby se nerozpadly. Pokryjeme je vydlabanými plátky cibule, tenkými plátky slaniny a dáme do předehřáté trouby na 190 °C zapéct. Pečeme přibližně 35-45 minut dozlatova. Upečené cibule podáváme hned teplé, polijeme je výpekem a přidáme k nim plátky opečené slaniny.

Komentáře k receptu