Musaka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 500 g Vepřové maso mleté
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 4 ks Brambory
  • 1 ks Cibule
  • 3 ks Lilek
  • 3 ks Rajčata
  • 2 ks Vaječný bílek slepičí
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 hrst Sýr Eidam cihla 40%
  • 1 špetka Pepř černý celý
  • 0.5 l Mléko polotučné
  • 2 dl Víno červené
  • 4 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 4 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 3 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 552 kcal
  • Sacharidy 23 g
  • Tuky 40 g
  • Sodík 215 mg
  • Bílkoviny 25 g
  • Uhlovodany 18 g
  • Cholesterol 211.8 mg
  • Draslík 941.9 mg
  • Vláknina 12812.7 mg
  • Vitamín A 12812.7 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 15.7 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 18.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Podélně na 1cm plátky nakrájíme neoloupané lilky, nasolíme a hodinu necháme vypotit.

  • 2

    Nastrouhanou cibuli spaříme s vodou, přidáme máslo a osmahneme. Přidáme maso, sůl, pepř a osmažíme.

  • 3

    Zalijeme vínem, povaříme a přidáme propasírovaná rajčata. Podlijeme a podusíme.

  • 4

    Po vychladnutí přidáme ušlehané bílky.

  • 5

    Na vymazaný pekáč dáme lilky a potřeme máslem, rozprostřeme vrstvu masové směsi, poklademe plátky brambor a potřeme máslem. Střídáme vrstvy a končíme lilkem, zalijeme bešamelem a 45 minut pečeme.

  • 6

    Bešamel připravíme tak, že rozpustíme máslo, přidáme mouku, osmahneme a přidáváme mléko, žloutky, povaříme a vmícháme sýr.

Komentáře k receptu