Vepřové roládky s mletým masem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 85 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Vepřová pečeně
  • 400 g Maso mleté - mix
  • 100 g Anglická slanina
  • 50 ml Mléko polotučné
  • 250 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Majoránka
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Rozmarýn
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 4 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Hořčice plnotučná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 670 kcal
  • Sacharidy 1 g
  • Tuky 60 g
  • Sodík 265 mg
  • Bílkoviny 30 g
  • Uhlovodany 0 g
  • Cholesterol 89 mg
  • Draslík 333 mg
  • Vláknina 0 mg
  • Vitamín A 0 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.6 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kotlety vcelku nakrájíme na tenké plátky a mírně rozklepeme. Maso potřeme hořčicí, osolíme a opepříme.

  • 2

    V míse smícháme mleté maso s mlékem, solí, prolisovaným česnekem (2 stroužky) a majoránkou. Směs rozdělíme na plátky kotlet a pevně zavineme. Každou roládku obalíme plátkem anglické slaniny.

  • 3

    Připravené roládky urovnáme do remosky a podlijeme vodou. Mezi maso vsuneme snítky rozmarýnu a omytý, neoloupaný česnek.

  • 4

    Pokrm pečeme přikrytý alobalem asi 40 minut, potom alobal odstraníme a ještě 20 minut dopékáme.

Komentáře k receptu