Kuře po lovecku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1 kostka Bujón zeleninový
  • 600 g Kuřecí prsa
  • 200 g Žampiony čerstvé
  • 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 300 ml Voda pitná
  • 0.25 kávová lžička Worcester (worcesterská omáčka)
  • 1 špetka Sůl
  • 15 dkg Anglická slanina
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 373 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 695 mg
  • Bílkoviny 39 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 121.5 mg
  • Draslík 989.7 mg
  • Vláknina 3115.5 mg
  • Vitamín A 3115.5 mg
  • Vitamín B6 1.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 14 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V pánvi uškvaříme slaninu nakrájenou na větší kousky. Když začne hnědnout, přidáme kuřecí prsíčka nakrájená na větší kousky, mírně osolíme a asi 4 minuty smažíme. Potom přidáme houby. Necháme několik minut smažit,zaprášíme moukou a vše necháme ještě chvilku smažit.

  • 2

    Přilijeme rajčata i s nálevem, přilijeme trochu vody, rozdrobíme kostku vývaru,promícháme a asi deset minut povaříme.

  • 3

    Nakonec přidáme několik kapek worcesteru a najemno nasekanou petrželku.

Komentáře k receptu