Bramborová polévka s uzeným masem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Brambory
  • 100 g Vepřový bok uzený
  • 250 ml Hovězí vývar základní
  • 250 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Pórek
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Muškátový oříšek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 293 kcal
  • Sacharidy 36 g
  • Tuky 98 g
  • Sodík 638 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 31 g
  • Cholesterol 36.8 mg
  • Draslík 844.2 mg
  • Vláknina 12578.5 mg
  • Vitamín A 12578.5 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 26.9 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 69.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory oloupeme a nakrájíme na kostky, očištěný pórek a mrkev nakrájíme na kolečka.

  • 2

    Omytý uzený bok nadrobno nakrájíme, rozškvaříme a přidáme připravenou zeleninu. Vše krátce osmahneme, přilijeme vývar a zvolna vaříme asi 20 minut.

  • 3

    Potom přilijeme smetanu a polévku podle chuti osolíme, opepříme a okořeníme muškátem.

  • 4

    Polévku podáváme posypanou osmaženou cibulí.

Komentáře k receptu