Sedlácké dýňové tortelli

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Cibule
  • 200 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 5 g Sůl
  • 250 g Dýně
  • 30 g Máslo čerstvé
  • 3 g Muškátový oříšek
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 5 g Šalvěj čerstvá
  • 150 g Vepřový bok uzený
  • 100 g Sušenky Amaretti
  • 200 ml Vývar zeleninový
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 2 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • 2 polévková lžíce Sýr Parmezán
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 626 kcal
  • Sacharidy 67 g
  • Tuky 32 g
  • Sodík 1858 mg
  • Bílkoviny 18 g
  • Uhlovodany 31 g
  • Cholesterol 107.9 mg
  • Draslík 493.8 mg
  • Vláknina 8582 mg
  • Vitamín A 8582 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 24.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli podusíme na 30 g másla. Přidáme na kostičky nakrájenou dýni a pomalu vaříme, podléváme vývarem.

  • 2

    Uvařenou dýni rozmixujeme společně se sušenkami. Přimícháme nastrouhaný sýr, muškátový oříšek, sůl a pepř.

  • 3

    Zaděláme těsto, zabalíme ho do fólie a v chladničce necháme 20 minut odpočinout. Z těsta vyválíme plát a ve vzdálenosti 2 cm od sebe ho poklademe náplní. Přikryjeme druhým plátem, okraje prsty přimáčkneme. Zoubkovaným rádýlkem vykrájíme čtverečky — tortelli. Bůček nakrájíme na proužky a osmahneme ho na pánvi se zbylým máslem a šalvějí. Tortelli uvaříme a ihned podáváme s vypečeným bůčkem.

Komentáře k receptu