Mník s bůčkem a rajčaty

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Mník
  • 60 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 8 g Sůl
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 20 g Paprika mletá sladká
  • 100 g Vepřový bok
  • 500 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 25 g Máslo čerstvé
  • 8 g Olej olivový extra panenský
  • 3 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 466 kcal
  • Sacharidy 20 g
  • Tuky 23 g
  • Sodík 1158 mg
  • Bílkoviny 45 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 145.5 mg
  • Draslík 1224.8 mg
  • Vláknina 7475 mg
  • Vitamín A 7475 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 16.4 mg
  • Vitamín E 2.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vepřový bůček nakrájíme na drobné kostičky, česnek oloupeme, rozkrájíme na plátky, rajčata scedíme a pokrájíme. V pánvi rozehřejeme olej, přisypeme bůček a osmahneme do zlatova. Bůček vyjmeme, filety z mníka prošpikujeme plátky česneku, osolíme, opepříme, posypeme mletou paprikou a obalíme v hladké mouce. Porce ryby vložíme do pánve na rozpálený olej a osmažíme do zlatova.

  • 2

    Pekáček vymažeme máslem, na dno rozložíme rajčata, na ně položíme porce mníka, posypeme bůčkem, vložíme do vyhřáté trouby a 10 minut zprudka zapékáme.

  • 3

    Rybu upravíme na talíře, doplníme rajčaty a podáváme.

Komentáře k receptu