Kachní rillettes

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 295 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 500 g Vepřový bok
  • 7 g Sůl
  • 7 g Pepř černý mletý
  • 1000 g sádlo
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Bobkový list
  • 0.25 ks Citrony
  • 2 kg Kachna mražená
  • 1 polévková lžíce Tymián
  • 1 polévková lžíce Rozmarýn
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 126248 kcal
  • Sacharidy 2 g
  • Tuky 125121 g
  • Sodík 21 mg
  • Bílkoviny 37 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 45 mg
  • Draslík 138.4 mg
  • Vláknina 718.8 mg
  • Vitamín A 718.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.5 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kachnu naporcujeme a společně s vepřovým, načtvrcenou cibulí, solí a pepřem, kořením, kůrou z citronu dáme do kastrolku.

  • 2

    Zalijeme rozehřátým sádlem a necháme pomalu vařit 4-5 hodin.

  • 3

    Poté maso vyjmeme a obereme od kostí. Natrháme ho na kousky a dáme do zapékací formy (např. na terinu).

  • 4

    Sádlo slijeme přes sítko.

  • 5

    Sádlo přiléváme do obraného masa tak dlouho, dokud nám nevznikne pomazánka. Poté necháme ztuhnout v lednici.

Komentáře k receptu