Rychlý korejský bůček

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 500 g Vepřový bok
  • 150 ml Omáčka ústřicová
  • 1 kávová lžička Sójová pasta Miso
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Ředkev bílá
  • 2 ks Pórek
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 2 stroužek Česnek
  • 1.2 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Chilli papričky - vločky
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 430 kcal
  • Sacharidy 18 g
  • Tuky 36 g
  • Sodík 727 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 18 g
  • Cholesterol 106.3 mg
  • Draslík 358.4 mg
  • Vláknina 4914.8 mg
  • Vitamín A 4914.8 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 15.9 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli oloupeme a nakrájíme na čtvrtiny.

  • 2

    Ředkev oloupeme a nakrájíme na kostičky (popřípadě můžeme použít i kedlubnu).

  • 3

    Česnek utřeme.

  • 4

    Vodu, cibuli, ředkvičku a bůček dáme vařit na 40 minut do tlakového hrnce. Poté pomaličku upouštíme páru – trvá to tak 15-20 minut.

  • 5

    Z vývaru vytáhneme všechno – maso dáme zvlášť, a ředkvičky s cibulí také zvlášť.

  • 6

    Vývar osolíme a promícháme. Necháme 10 minut odstát.

  • 7

    Mezitím nakrájíme bůček na kousky velikosti sousta.

  • 8

    Pórek nakrájíme na půlkolečka a spolu s chilli vločkami je dusíme 3 minuty doměkka. Přidáme ústřicovou omáčku a chvíli smažíme. Poté zalijeme vývarem, vrátíme maso, přidáme utřený česnek a pastu. Osolíme a opepříme podle chuti. Prohřejeme.

  • 9

    Nakonec ještě do směsi vyklepneme obě vejce a promícháme.

  • 10

    Podáváme.

Komentáře k receptu