Salámový pudink

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Salám jemný
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 hrnek Mléko polotučné
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Mouka polohrubá
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 302 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 24 g
  • Sodík 581 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 240 mg
  • Draslík 151.7 mg
  • Vláknina 242 mg
  • Vitamín A 242 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 13.6 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji mlékem a za stálého míchání uvaříme hustou kaši.

  • 2

    Po částečném vychladnutí kaši osolíme, vmícháme do ní žloutky, nasekanou petrželku, nakrájený salám a nakonec pevný sníh ušlehaný z bílků.

  • 3

    Směsí naplníme do 3/4 zavařovací sklenici a vaříme v páře asi 40 minut.

  • 4

    Uvařený pudink opatrně vyklopíme a nakrájíme na plátky.

Komentáře k receptu