Zapečené červené zelí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Slanina vepřová
  • 400 g Cibule
  • 400 g Jablka
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Zelí hlávkové červené
  • 2 ks Paprikové lusky čerstvé
  • 2 ks Hřebíček
  • 4 ks Párky jemné
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 1.5 dl Víno červené
  • 1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 392 kcal
  • Sacharidy 39 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 340 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 38 g
  • Cholesterol 8.5 mg
  • Draslík 718 mg
  • Vláknina 12797.2 mg
  • Vitamín A 12797.2 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 118.2 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné zelí a papriky nakrájíme na tenké proužky, oloupaná jablka a cibuli na plátky a slaninu na kostičky. Vše urovnáme ve vrstvách do hlubšího pekáče. Každou vrstvu osolíme, okořeníme pepřem, drceným česnekem a mletým hřebíčkem, mírně osladíme a pokapeme octem a vínem.

  • 2

    Pokrm pečeme v mírně vyhřáté troubě. Asi 20 minut před dopečením přidáme do zelí párky. Servírujeme posypané petrželkou.

Komentáře k receptu