Hrnec s fazolemi a klobásou
Suroviny
- 200 g Klobása Dunajská
 - 200 g Salám měkký
 - 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
 - 400 g Fazole bílé sterilované
 - 1 ks Cibule
 - 1 ks Libeček
 - 1 ks Celer řapíkatý
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 polévková lžíce Cukr třtinový
 - 1 polévková lžíce Olej rostlinný
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 521 kcal
 - Sacharidy 32 g
 - Tuky 32 g
 - Sodík 806 mg
 - Bílkoviny 27 g
 - Uhlovodany 32 g
 - Cholesterol 29.5 mg
 - Draslík 844.4 mg
 - Vláknina 12729.8 mg
 - Vitamín A 12729.8 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 11.4 mg
 - Vitamín E 1.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 6.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Cibuli oloupeme, rozpůlíme a nakrájíme na plátky. Celer očistíme a rovněž nakrájíme na plátky. V pánvi rozpálíme olej, přidáme cibuli, celer a 5 minut dusíme. Fazole z konzervy propláchneme a necháme okapat.
 - 
                                2
Česnekový salám a klobásu nakrájíme na 2,5 cm silné plátky, bez přidání tuku uzeniny na pánvi asi 5 minut opékáme, až lehce zhnědnou. Vyjmeme z pánve a necháme na ubrousku okapat. Vypečený tuk z pánve vylijeme.
 - 
                                3
Do pánve k cibuli a celeru přidáme rajčata i se šťávou, fazole, cukr, sůl, pepř a přivedeme k varu. Vložíme opečené uzeniny, snížíme teplotu, zakryjeme a vaříme asi 10 minut. Odkryjeme a vaříme ještě 5 minut.
 - 
                                4
Hotový pokrm posypeme libečkem nasekaným na nudličky a ihned podáváme. Bez přílohy nebo jen s lehkým salátem.