Pestrá bramborová pánev
Suroviny
- 500 g Brambory vařené
 - 200 g Klobása vepřová
 - 200 g Zelí kysané
 - 100 ml Vývar zeleninový
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
 - 2 ks Cibule
 - 1 ks Paprika zelená
 - 1 ks Paprika červená
 - 1 špetka Cukr krupice
 - 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
 - 2 polévková lžíce Olej stolní
 - 1 polévková lžíce Hořčice plnotučná
 - 1 polévková lžíce Pažitka
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 428 kcal
 - Sacharidy 37 g
 - Tuky 26 g
 - Sodík 995 mg
 - Bílkoviny 12 g
 - Uhlovodany 37 g
 - Cholesterol 45.3 mg
 - Draslík 850.3 mg
 - Vláknina 10717 mg
 - Vitamín A 10717 mg
 - Vitamín B6 0.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 71.9 mg
 - Vitamín E 1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 6.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Vařené brambory nakrájíme na plátky, oloupanou cibuli na drobno rozsekáme, očištěné papriky nakrájíme na nudličky.
 - 
                                2
Rozehřejeme máslo s olejem, přidáme připravenou zeleninu, osolíme, opepříme, ochutíme hořčicí, mletou paprikou, špetkou cukru, vše krátce osmahneme.
 - 
                                3
Uzeninu pokrájíme na nudličky, spolu se zelím vmícháme do zeleniny, podlijeme vývarem, pod pokličkou zvolna dusíme 20 minut za občasného míchání.
 - 
                                4
Pokrm podáváme posypaný nakrájenou pažitkou.