Placky plněné klobásou a nivou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Klobása Dunajská
  • 375 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 200 g Sýr Eidam cihla 30%
  • 50 g Sýr Niva (Rokfór)
  • 220 ml Voda pitná
  • 300 ml Omáčka rajčatová
  • 30 ml Olej slunečnicový
  • 2 kávová lžička Droždí sušené
  • 1 kávová lžička Mléko plnotučné sušené
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 0.5 kávová lžička Bazalka
  • 0.5 kávová lžička Česnek sušený
  • 0.5 kávová lžička Oregano sušené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 841 kcal
  • Sacharidy 77 g
  • Tuky 37 g
  • Sodík 765 mg
  • Bílkoviny 41 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 10.1 mg
  • Draslík 304.4 mg
  • Vláknina 9471.3 mg
  • Vitamín A 9471.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.3 mg
  • Vitamín E 4.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do domácí pekárny dáme vlažnou vodu, olej, sůl, cukr, sušené mléko, bazalku, oregano, česnek, mouku a droždí. Zapneme program Těsto. Poté těsto vyklopíme na pomoučený vál, jemně prohněteme a rozdělíme na 8 dílů. Každý z nich vyválíme na placku o průměru 17 cm. Nakrájenou klobásu, nastrouhaný eidam, rozdrobenou nivu a rejčatovou omáčku smícháme a na každou placku dáme 1 lžíci směsi. Přehneme přes náplň a okraje pořádně přitiskneme. Každou taštičku potřeme olejem a pečeme ve vyhřáté troubě na 180 stupňů 35 minut. Poté zvýšíme teplotu na 250 stupňů a dopékáme ještě 5 minut.

Komentáře k receptu