Vepřové plátky dušené na pivě
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 459 kcal
 - Sacharidy 6 g
 - Tuky 32 g
 - Sodík 144 mg
 - Bílkoviny 32 g
 - Uhlovodany 5 g
 - Cholesterol 100.5 mg
 - Draslík 577.8 mg
 - Vláknina 1871.3 mg
 - Vitamín A 1871.3 mg
 - Vitamín B6 0.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 4.6 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Párky nakrájíme na kolečka. Cibule oloupeme a nakrájíme je najemno.
 - 
                                2
Vepřovou kýtu omyjeme, osušíme a nakrájíme na plátky, které z obou stran naklepeme, opepříme a osolíme.
 - 
                                3
V pánvi rozehřejeme olej a maso v něm z obou stran prudce opečeme. Pak ho z pánve vyjmeme, do oleje nasypeme polovinu nakrájené cibule, mírně ji osmažíme, vrátíme zpět plátky masa, přidáme bobkový list, přilijeme pivo a dusíme pod pokličkou doměkka. Během dušení přiléváme vodu.
 - 
                                4
Měkké maso a bobkový list vyndáme z pánve, šťávu zaprášíme moukou, kterou osmahneme, přisypeme zbylou cibuli, přidáme nakrájené párky a vše ještě krátce orestujeme.
 - 
                                5
Vepřové plátky dáme na servírovací talíře, rozdělíme na ně párkovou směs a podáváme.