Opékané brambory se slaninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 700 g Brambory
  • 80 g Slanina vepřová
  • 5 g Petržel - nať
  • 100 g Strouhanka
  • 130 g Vepřové koleno uzené
  • 30 ml Olej olivový
  • 10 ml Citronová šťáva
  • 2 ks Vaječný bílek slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 434 kcal
  • Sacharidy 35 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 484 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 35 g
  • Cholesterol 31.5 mg
  • Draslík 836.2 mg
  • Vláknina 10114.8 mg
  • Vitamín A 10114.8 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 23.4 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory oloupeme a pokrájíme na menší kostičky. Dáme do hrnce, zalijeme vodou, osolíme. Uvedeme k varu a vaříme 9 minut, poté slijeme a dáme stranou. Strouhanku pokapeme citronovou šťávou, přimícháme sekanou petržel.

  • 2

    Kousky brambor obalíme v bílcích a v ochucené strouhance. Maso se slaninou pokrájíme na drobné kousky a osmahneme na rozpáleném oleji dozlatova, poté z pánve vyjmeme a dáme do ní brambory. Poté smícháme s masem a slaninou, osolíme a opepříme dle chuti.

Komentáře k receptu