Baby špenát s vepřovým masem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 40 g Rajčata sušená sterilovaná
  • 150 g Baby špenát
  • 50 ml Olej z vlašských ořechů
  • 1 ks Vepřové koleno vařené
  • 1 hrst Ořechy vlašské
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Med včelí
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 230 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 93 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 379 mg
  • Vláknina 4806.8 mg
  • Vitamín A 4806.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 59.8 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejdříve připravíme zálivku: v misce vyšleháme tekutý med (pokud není dostatečně tekutý, krátce jej zahřejeme) s olejem, citronovou šťávou, pepřem a solí do hladké emulze.

  • 2

    Ořechy krátce orestujeme na pánvi.

  • 3

    Do mísy vsypeme dobře omyté mladé špenátové listy a ochutíme je zálivkou. Přidáme sušená (nebo polosušená) rajčata, orestované ořechy a na kousky nakrájené, předem uvařené vepřové koleno. Vše zlehka promícháme.

Komentáře k receptu