Smažené sterilované vepřové kotlety

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 155 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 kg Vepřové kotlety
  • 3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 0.03 polévková lžíce Sádlo škvařené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 288 kcal
  • Sacharidy 1 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 221 mg
  • Bílkoviny 35 g
  • Uhlovodany 0 g
  • Cholesterol 115.1 mg
  • Draslík 573.8 mg
  • Vláknina 151.3 mg
  • Vitamín A 151.3 mg
  • Vitamín B6 1.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vepřové maso opláchneme, vykostíme a pokrájíme na plátky. Okraje nařízneme a kotlety zlehka naklepeme. Ochutíme solí, pepřem, obalíme v mouce a z obou stran dorůžova osmažíme na rozpáleném sádle.

  • 2

    Horké rozdělíme do sklenic, zalijeme sádlem a ihned zavíčkujeme. Sklenice urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a sterilujeme po dobu 120 minut při mírném varu. Po vyjmutí necháme vychladnout a uložíme na temném a studeném místě.

Komentáře k receptu