Vepřové plátky s plněnými bramborami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Anglická slanina
  • 100 g Sýr Čedar
  • 0.25 kávová lžička Sůl
  • 0.25 kávová lžička Sůl
  • 4 ks Brambory
  • 1 ks Brokolice
  • 2 ks Bílá cibulka
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 0.94 plátek Vepřové kotlety
  • 1 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 1 polévková lžíce Petržel nať sušená
  • 2 polévková lžíce Smetana kysaná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 324 kcal
  • Sacharidy 21 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 428 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 21 g
  • Cholesterol 34.9 mg
  • Draslík 888.3 mg
  • Vláknina 12322.8 mg
  • Vitamín A 12322.8 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 124.4 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Velké brambory omyjeme, osušíme a v troubě předehřáté na 180 °C pečeme do měkka zhruba 45 minut. Poté je necháme vychladnout.

  • 2

    V mezičase na rozpáleném oleji rozpustíme slaninu nakrájenou na kostičky, česnek a bílé části cibulek nakrájené na drobno.

  • 3

    Vystydlé brambory podélně rozkrojíme a pomocí lžíce vydlabeme tak, aby vznikly mističky. Vydlabanou dužninu smícháme s osmaženou směsí slaniny, přimícháme jemně nakrájenou cibulkovou nať, kysanou smetanu, drobně posekanou petrželovou nať a polovinu jemně ustrouhaného sýra. Směs osolíme, opepříme, naplníme jí vydlabané brambory a posypeme zbylým strouhaným sýrem. Plněné brambory položíme na plech vyložený pečicím papírem a pod grilem předehřátým na 280 °C grilujeme zhruba 5 minut.

  • 4

    Mezitím omyté, opláchnuté a osušené plátky masa osolíme, opepříme, pokapeme z obou stran olejem a na grilovací pánvi prudce opečeme z obou stran.

  • 5

    Očištěnou brokolici rozebereme na růžičky a v osolené vroucí vodě vaříme asi 3 minuty. Poté scedíme, necháme okapat a zakapeme olejem.

Komentáře k receptu