Salát s vepřovým masem a mátou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 20 g Cukr třtinový
  • 500 g Vepřové maso libové
  • 40 g Zázvor celý
  • 250 g Salát ledový
  • 50 g Řeřicha
  • 200 g Okurka salátová
  • 60 g Máta
  • 20 ml Omáčka sójová
  • 40 ml Citronová šťáva
  • 80 ml Olej rostlinný
  • 10 ml Omáčka rybí
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Chilli paprička
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 548 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 43 g
  • Sodík 226 mg
  • Bílkoviny 25 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 88.8 mg
  • Draslík 441.7 mg
  • Vláknina 3732.4 mg
  • Vitamín A 3732.4 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 36.9 mg
  • Vitamín E 2.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3164.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rozpálíme olej na wok pánvi a vsypeme cibuli nasekanou nadrobno, nakrájený zázvor a chilli papričku. Za stálého míchání 3 minuty restujeme.

  • 2

    Přidáme vepřové maso nakrájené na slabé nudličky a opečeme asi 5 minut dohněda.

  • 3

    Vmícháme nasekanou mátu, cukr, sójovou omáčku, citronovou šťávu a rybí omáčku. Necháme dusit 5 minut, dokud maso není dokonale měkké.

  • 4

    Na servírovací mísu rozložíme listy ledového salátu, dlouhé plátky okurky, na to navršíme masovou směs a posypeme snítkami řeřichy.

Komentáře k receptu