Vepřové nudličky s kapií

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Anglická slanina
  • 500 g Vepřová kýta
  • 150 g Kapie sterilovaná
  • 1 kávová lžička Kari koření
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Feferony
  • 2 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 4 stroužek Česnek
  • 1 dl Víno červené
  • 1 dl Voda pitná
  • 1 dl Olej slunečnicový
  • 3 polévková lžíce Kečup ostrý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 618 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 51 g
  • Sodík 294 mg
  • Bílkoviny 26 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 92.3 mg
  • Draslík 560.4 mg
  • Vláknina 1475.8 mg
  • Vitamín A 1475.8 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 14.1 mg
  • Vitamín E 10.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na pánvi na rozehřátém oleji dozlatova zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, na nudličky nakrájené maso osmažíme, podlijeme 1 dl vody, přidáme na kolečka nakrájený česnek, feferonky, kečup, kari koření a za občasného míchání podusíme 1 minutu.

  • 2

    Anglickou slaninu nakrájíme na tenké proužky, vmícháme do směsi, přidáme kapii, podlijeme vínem, dochutíme solí, pepřem, necháme projít varem a odstavíme.

Komentáře k receptu