Vepřové nudličky s koriandrovou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Žampiony čerstvé
  • 600 g Vepřová kýta
  • 200 g Hrachové lusky
  • 50 g Omáčka rybí
  • 65 ml Olej rostlinný
  • 0.5 kávová lžička Cukr třtinový
  • 1 kávová lžička Zázvor celý
  • 1 kávová lžička Chilli omáčka
  • 1 ks Cibule červená
  • 2 polévková lžíce Koriandr celý
  • 1 polévková lžíce Limetková šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 535 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 39 g
  • Sodík 1063 mg
  • Bílkoviny 33 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 100.5 mg
  • Draslík 974 mg
  • Vláknina 5597.5 mg
  • Vitamín A 5597.5 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 63.3 mg
  • Vitamín E 1.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nadrobno nakrájený kořen a stonek koriandru smícháme s čerstvě nastrouhaným zázvorem, chilli omáčkou, rybí omáčkou, limetovou šťávou a hnědým cukrem. Do této marinády vložíme na nudličky nakrájené vepřové maso a necháme marinovat 10 minut. Marinované maso usmažíme v pánvi Wok na rozpáleném oleji a to za stálého míchání. Maso je nejvýhodnější smažit nadvakrát vždy po 3 minutách. Po usmažení přemístíme hotové maso do vhodné nádoby, kterou překryjeme alobalem. Mezitím na pánvi snížíme teplotu a na výpeku restujeme po dobu dvou minut jednu na dílky nakrájenou středně velkou cibuli, ke které přidáme pokrájené žampiony, nakrájené mladé hrachové lusky bez tvrdých částí a nakonec hotové maso. To vše prohřejeme asi dvě minuty.

Komentáře k receptu