Vepřový řízek smažený
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 611 kcal
- Sacharidy 30 g
- Tuky 38 g
- Sodík 502 mg
- Bílkoviny 36 g
- Uhlovodany 17 g
- Cholesterol 200.2 mg
- Draslík 567.6 mg
- Vláknina 2640 mg
- Vitamín A 2640 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.8 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Vepřovou kýtu omyjeme, osušíme a přes vlákno nakrájíme na tenčí řízky. Naklepeme je, okraje nařízneme a maso osolíme. 
- 
                                2Připravené řízky obalíme v prosáté mouce, ve vejcích rozšlehaných s mlékem a ve strouhance. V horkém oleji je po obou stranách smažíme dozlatova. 
- 
                                3Ihned podáváme. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        