Řízky z mletého masa

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 23 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 60 g Hovězí libové
  • 1.11 g Olej olivový
  • 5 g Sůl
  • 2 g Pepř černý mletý
  • 60 g Vepřová kýta
  • 2 g Kmín mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 114 kcal
  • Sacharidy 1 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 1005 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 37.5 mg
  • Draslík 236.2 mg
  • Vláknina 740 mg
  • Vitamín A 740 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.2 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Libové hovězí a libové vepřové maso umeleme na masovém strojku, osolíme, opepříme, okmínujeme, přidáme trochu vody a vymícháme mazlavé těsto. Z těsta vytvarujeme dva menší řízky.

  • 2

    V pánvi rozehřejeme olej, vložíme řízky a restujeme z obou stran do zlatova. Z každé strany opékáme přibližně čtyřih minuty.

  • 3

    Řízečky upravíme na talíře a teplé podáváme.

Komentáře k receptu