Slovácké vepřové řízky
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 623 kcal
- Sacharidy 7 g
- Tuky 46 g
- Sodík 391 mg
- Bílkoviny 42 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 240.2 mg
- Draslík 713.6 mg
- Vláknina 789.8 mg
- Vitamín A 789.8 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.5 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Klobásy nakrájíme na malé kostičky. Slaninu nakrájíme na plátky. Žampiony očistíme, omyjeme studenou vodou a okapané nakrájíme na malé kousky. 
- 
                                2V pánvi na rozehřátém oleji osmažíme dvě třetiny nakrájených klobás a žampióny, zalijeme je rozšlehanými vajíčky a necháme za stálého míchání zhoustnout. 
- 
                                3Vepřovou kýtu omyjeme, osušíme a naporcujeme na 4 řízky. Ty z obou stran mírně naklepeme, opepříme a osolíme. Na střed masa rozložíme připravenou směs kobásy a žampiónů, přeložíme, okraje rozklepneme a zajistíme proti rozbalení párátky. 
- 
                                4V pánvi rozehřejeme olej a řízky v něm z obou stran upečeme doměkka. Upečené maso vyjmeme, ve výpeku osmahneme zbylé kousky klobásy a slaninu, přilijeme pivo a necháme chvíli podusit. 
- 
                                5Řízky na servírovacím talíři polijeme šťávou a navrh dáme opečenou slaninu s klobásou. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        