Slovácké vepřové řízky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Slanina vepřová
  • 150 g Žampiony čerstvé
  • 600 g Vepřová kýta
  • 150 g Klobása uzená
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 dl Pivo světlé 10% 3,9% obj.
  • 3 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 623 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 46 g
  • Sodík 391 mg
  • Bílkoviny 42 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 240.2 mg
  • Draslík 713.6 mg
  • Vláknina 789.8 mg
  • Vitamín A 789.8 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.5 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Klobásy nakrájíme na malé kostičky. Slaninu nakrájíme na plátky. Žampiony očistíme, omyjeme studenou vodou a okapané nakrájíme na malé kousky.

  • 2

    V pánvi na rozehřátém oleji osmažíme dvě třetiny nakrájených klobás a žampióny, zalijeme je rozšlehanými vajíčky a necháme za stálého míchání zhoustnout.

  • 3

    Vepřovou kýtu omyjeme, osušíme a naporcujeme na 4 řízky. Ty z obou stran mírně naklepeme, opepříme a osolíme. Na střed masa rozložíme připravenou směs kobásy a žampiónů, přeložíme, okraje rozklepneme a zajistíme proti rozbalení párátky.

  • 4

    V pánvi rozehřejeme olej a řízky v něm z obou stran upečeme doměkka. Upečené maso vyjmeme, ve výpeku osmahneme zbylé kousky klobásy a slaninu, přilijeme pivo a necháme chvíli podusit.

  • 5

    Řízky na servírovacím talíři polijeme šťávou a navrh dáme opečenou slaninu s klobásou.

Komentáře k receptu