Vepřové plátky dušené na pivě
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 459 kcal
- Sacharidy 6 g
- Tuky 32 g
- Sodík 144 mg
- Bílkoviny 32 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 100.5 mg
- Draslík 577.8 mg
- Vláknina 1871.3 mg
- Vitamín A 1871.3 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.6 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Párky nakrájíme na kolečka. Cibule oloupeme a nakrájíme je najemno. 
- 
                                2Vepřovou kýtu omyjeme, osušíme a nakrájíme na plátky, které z obou stran naklepeme, opepříme a osolíme. 
- 
                                3V pánvi rozehřejeme olej a maso v něm z obou stran prudce opečeme. Pak ho z pánve vyjmeme, do oleje nasypeme polovinu nakrájené cibule, mírně ji osmažíme, vrátíme zpět plátky masa, přidáme bobkový list, přilijeme pivo a dusíme pod pokličkou doměkka. Během dušení přiléváme vodu. 
- 
                                4Měkké maso a bobkový list vyndáme z pánve, šťávu zaprášíme moukou, kterou osmahneme, přisypeme zbylou cibuli, přidáme nakrájené párky a vše ještě krátce orestujeme. 
- 
                                5Vepřové plátky dáme na servírovací talíře, rozdělíme na ně párkovou směs a podáváme. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        