Asijský guláš s čočkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Celer bulvový
  • 3 g Cukr třtinový
  • 60 g Mrkev kořen
  • 600 g Vepřové maso libové
  • 8 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 3 g Hřebíček
  • 60 g Petržel kořen
  • 400 g Čočka sterilovaná
  • 20 g Koriandr čerstvý
  • 40 ml Omáčka sójová
  • 130 ml Vývar zeleninový
  • 40 ml Ocet vinný
  • 3 ks Cibule červená
  • 2 stroužek Česnek
  • 0.08 dl Olej arašídový (podzemnicový)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 593 kcal
  • Sacharidy 39 g
  • Tuky 65 g
  • Sodík 1191 mg
  • Bílkoviny 40 g
  • Uhlovodany 37 g
  • Cholesterol 107.1 mg
  • Draslík 596.1 mg
  • Vláknina 24218.5 mg
  • Vitamín A 24218.5 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 26.6 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3800.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kořenovou zeleninu oloupeme a nastrouháme. Ve woku rozpálíme olej a nastrouhanou zeleninu spolu s nasekanou cibulí a česnekem osmahneme asi 4 minuty. Přidáme nudličky vepřového masa a za promíchávání společně opékáme ještě 4 minuty. Zalijeme vývarem, přisypeme scezenou okapanou sterilovanou čočku a dusíme ještě asi 6 minut. Guláš dochutíme sójovou omáčkou, octem a hřebíčkem. Osolíme, opepříme, přidáme cukr. Guláš rozdělíme do misek a ozdobíme nasekaným koriandrem.

Komentáře k receptu