Vepřové plátky s bylinkovou omáčkou a domácími těstovinami
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 255 kcal
- Sacharidy 14 g
- Tuky 15 g
- Sodík 909 mg
- Bílkoviny 18 g
- Uhlovodany 14 g
- Cholesterol 53.6 mg
- Draslík 684 mg
- Vláknina 7953 mg
- Vitamín A 7953 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 44.7 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Plátky z vepřové kýty naklepeme, osolíme a opepříme. Maso opékáme na pánvi na oleji z každé strany asi 2 minuty. 
- 
                                2Plátky vyjmeme a do výpeku přidáme oloupané, na kousky nakrájené kedlubny a jemně nasekaný česnek. Osmahneme, osolíme, opepříme a chvíli podusíme. 
- 
                                3Podušenou směs potom rozmixujeme, dochutíme citronovou šťávou, bazalkou a nasekanou pažitkou. 
- 
                                4Plátky masa upravíme na talíř s omáčkou a podáváme s vařenými domácími těstovinami. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        