Dim sum s vepřovým masem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 17 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Vepřové maso mleté
  • 50 g Bambusové výhonky konzervované
  • 2 kávová lžička Olej sezamový
  • 2 kávová lžička Cukr krupice
  • 4.5 kávová lžička Solamyl
  • 1 ks Vaječný bílek slepičí
  • 2 ks Cibulka jarní
  • 24 plátek Těsto Wonton
  • 1 polévková lžíce Sherry brandy
  • 1 polévková lžíce Omáčka sojová světlá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 325 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 23 g
  • Sodík 186 mg
  • Bílkoviny 19 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 72.5 mg
  • Draslík 338.2 mg
  • Vláknina 1058 mg
  • Vitamín A 1058 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.5 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Jarní cibulky a bambusové výhonky drobně pokrájíme. Smícháme v míse s mletým vepřovým masem, sójovou omáčkou, sherry, sezamovým olejem, cukrem a rozšlehaným bílkem. Řádně promícháme, přidáme solamyl a zapracujeme.

  • 2

    Plátky těsta won ton rozložíme na pracovní desku, na každý upravíme 1 lžíci náplně, okraje těsta navlhčíme. Těsto přehneme přes náplň, okraje stiskneme tak, aby vznikly tašičky.

  • 3

    Taštičky vaříme přikryté na vlhké utěrce v páře 7 minut.

  • 4

    Dim sum servírujeme horké jako zákusek.

Komentáře k receptu