San choy bau s vepřovým masem a mandlemi

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Vepřové maso mleté
  • 200 g Okurka salátová
  • 1 kávová lžička Zázvor celý
  • 1 kávová lžička Olej sezamový
  • 1 kávová lžička Limetková šťáva
  • 1 ks Salát hlávkový
  • 4 ks Cibulka jarní
  • 3 stroužek Česnek
  • 3 polévková lžíce Mandle
  • 3 polévková lžíce Fazolové klíčky
  • 2 polévková lžíce Koriandr čerstvý
  • 2 polévková lžíce Omáčka ústřicová
  • 1 polévková lžíce Omáčka Hoisin
  • 1.5 polévková lžíce Olej arašídový (podzemnicový)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 488 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 38 g
  • Sodík 191 mg
  • Bílkoviny 26 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 90 mg
  • Draslík 648.8 mg
  • Vláknina 7763.5 mg
  • Vitamín A 7763.5 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.6 mg
  • Vitamín E 4.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupaný česnek rozdrtíme, jarní cibulku s koriandrem omyjeme, cibulku pokrájíme na tenké kroužky, koriandr drobně posekáme. Oloupané mandle pokrájíme nadrobno a nasucho je opražíme. Salátovou omytou okurku nakrájíme na nudličky.

  • 2

    Pánev wok rozpálíme, přilijeme arašídový olej, a když je dostatečně rozpálený, dáme na něj rozdrcený česnek a za stálého míchání pomleté maso a přimícháme jemně nastrouhaný zázvor. Vše za stálého míchání restujeme asi 3 minuty, maso získá zlatou barvu. Pak přimícháme sójovou a ústřicovou omáčku a jarní cibulku. Stále mícháme, dochutíme limetkovou šťávou a přidáme lžičku sezamového oleje. Nakonec do masové směsí vmícháme výhonky z naklíčených fazolí a přimícháme posekaný koriandr.

  • 3

    San choy bau s vepřovým masem rozdělíme na listy ledového salátu tak, že umyté listy hlávkového salátu rozložíme na mísu: 2-3 listy na sebe. Utvoříme si tak čtyři hromádky. Masovou směs rozdělíme na 4 díly. Na listy salátu poklademe porce masa, které ozdobíme nakrájenou okurkou, posypeme mandlemi, srolujeme a podáváme.

Komentáře k receptu