Kuličky z mlétého masa v kari
Suroviny
- 200 g Bambusové výhonky
 - 500 g Vepřové maso mleté
 - 100 g Špenát listový čerstvý
 - 800 ml Kokosové mléko
 - 1 kávová lžička Omáčka ústřicová
 - 3 ks Mrkev kořen
 - 2 ks Vejce slepičí
 - 1 ks Žemle tuková
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 polévková lžíce Olej palmový
 - 4 polévková lžíce Olej rostlinný
 - 1 polévková lžíce Kari pasta
 - 2 polévková lžíce Omáčka sladkokyselá
 - 2 polévková lžíce Omáčka rybí
 - 2 polévková lžíce Omáčka ústřicová
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 945 kcal
 - Sacharidy 33 g
 - Tuky 76 g
 - Sodík 588 mg
 - Bílkoviny 32 g
 - Uhlovodany 11 g
 - Cholesterol 212.7 mg
 - Draslík 1262.4 mg
 - Vláknina 95482.2 mg
 - Vitamín A 95482.2 mg
 - Vitamín B6 0.8 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 12.1 mg
 - Vitamín E 2.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 11 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Do vepřového mletého masa přidáme namočenou vymačkanou tukovou žemli, 2 celá vejce, sůl, pepř. Z této směsi tvoříme malé kuličky.
 - 
                                2
Potom připravíme omáčku z mrkve, bambusových výhonků a špenátu. Omytou mrkev a bambusové výhonky pokrájíme na proužky nebo malé kousky. Připravíme si oprané a osušené lístky špenátu.
 - 
                                3
Na rozpáleném oleji ve woku necháme zkaramelizovat plamový cukr, který předem nastrouháme. Do zkaramelizovaného cukru přidáme kari pastu a ještě chvíli restujeme. Dochutíme ústřicovou omáčkou, rybí omáčkou a kokosovým mlékem.
 - 
                                4
Mrkev, nakrájenou na nudličky, vložíme do omáčky následně přidáme bambusové výhonky a malé kuličky masové směsi. Dolijeme asi půl litru vody a masové kuličky vaříme dokud nezměknou. Před koncem vaření do směsi zlehka vmícháme špenát.