Dýně plněná mletým masem
Suroviny
- 250 g Vepřové maso mleté
 - 2 kávová lžička Kmín celý
 - 0.5 kávová lžička Muškátový oříšek
 - 2 kávová lžička Kardamom
 - 1 kávová lžička Hřebíček
 - 1 kávová lžička Garam masala
 - 1 kávová lžička Chilli koření mleté
 - 2 kávová lžička Chilli koření mleté
 - 1 kávová lžička Skořice celá
 - 4 kávová lžička Koriandr celý
 - 1 ks Cibule
 - 4 ks Rajčata
 - 1 ks Vejce slepičí
 - 1 ks Dýně
 - 1 špetka Sůl
 - 2 polévková lžíce Jogurt bílý
 - 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
 - 0.13 polévková lžíce Olej rostlinný
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 519 kcal
 - Sacharidy 61 g
 - Tuky 26 g
 - Sodík 153 mg
 - Bílkoviny 23 g
 - Uhlovodany 61 g
 - Cholesterol 118.8 mg
 - Draslík 3299.7 mg
 - Vláknina 14047.4 mg
 - Vitamín A 14047.4 mg
 - Vitamín B6 0.9 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 109.6 mg
 - Vitamín E 9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 22.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Cibuli pokrájíme na drobno, osmahneme na rozpáleném másle, přidáme mleté maso, všechno koření, osolíme, vmícháme jogurt a na mírném ohni dusíme do měkka. Můžeme průběžně mírně podlévat vodou.
 - 
                                2
Dýni očistíme, vršek odřízneme, vnitřek vydlabeme. Do vychladlé masové směsi vmícháme vejce, směsí dýni naplníme. Uzavřeme ji, vršek zajistíme párátky. Dýni potřeme olejem, zabalíme do alobalu a v mírně vyhřáté troubě pečeme cca 60 minut. Hotovou dýni doplníme krájenými rajčaty a podáváme.
 - 
                                3
Horké koření [39441]:
 - 
                                4
koriandr, kardamom a kmín na sucho upražíme v pánvi. Vložíme do hmoždíře, přidáme ostatní suroviny a roztlučeme. Uchováme v uzavřené sklenici.