Pečené placičky z vepřového masa

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Máslo čerstvé
  • 600 g Vepřové maso mleté
  • 50 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 0.5 kávová lžička Majoránka
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 0.25 kávová lžička Nové koření mleté
  • 0.25 kávová lžička Muškátový oříšek
  • 0.25 kávová lžička Šalvěj sušená
  • 1 ks Cibule
  • 6 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Muškátový květ
  • 2 polévková lžíce Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Pažitka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 762 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 65 g
  • Sodík 401 mg
  • Bílkoviny 37 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 519.8 mg
  • Draslík 597.1 mg
  • Vláknina 1217.2 mg
  • Vitamín A 1217.2 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.7 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 30.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V misce rozmícháme mleté maso, osolíme, vmícháme koření, cukr a po částech vodu. Z masa tvarujeme malé placičky o průměru 4 cm, klademe na plech vyložený pečícím papírem a v předehřáté troubě pečeme zhruba 10 minut. V polovině pečení placičky obrátíme.

  • 2

    Upečené placičky držíme na teple.

  • 3

    Na másle usmažíme drobně pokrájenou cibuli, vlijeme rozšlehaná vejce, smetanu, jemně sekanou pažitku, sůl a za stálého míchání vejce usmažíme.

  • 4

    Placičky podáváme s usmaženými vejci.

Komentáře k receptu