Pečené placičky z vepřového masa
Suroviny
- 100 g Máslo čerstvé
 - 600 g Vepřové maso mleté
 - 50 ml Smetana 33% (šlehačka)
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 0.5 kávová lžička Majoránka
 - 1 kávová lžička Cukr krupice
 - 0.25 kávová lžička Nové koření mleté
 - 0.25 kávová lžička Muškátový oříšek
 - 0.25 kávová lžička Šalvěj sušená
 - 1 ks Cibule
 - 6 ks Vejce slepičí
 - 1 špetka Muškátový květ
 - 2 polévková lžíce Voda pitná
 - 1 polévková lžíce Pažitka
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 762 kcal
 - Sacharidy 6 g
 - Tuky 65 g
 - Sodík 401 mg
 - Bílkoviny 37 g
 - Uhlovodany 5 g
 - Cholesterol 519.8 mg
 - Draslík 597.1 mg
 - Vláknina 1217.2 mg
 - Vitamín A 1217.2 mg
 - Vitamín B6 0.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 4.7 mg
 - Vitamín E 0.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 30.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V misce rozmícháme mleté maso, osolíme, vmícháme koření, cukr a po částech vodu. Z masa tvarujeme malé placičky o průměru 4 cm, klademe na plech vyložený pečícím papírem a v předehřáté troubě pečeme zhruba 10 minut. V polovině pečení placičky obrátíme.
 - 
                                2
Upečené placičky držíme na teple.
 - 
                                3
Na másle usmažíme drobně pokrájenou cibuli, vlijeme rozšlehaná vejce, smetanu, jemně sekanou pažitku, sůl a za stálého míchání vejce usmažíme.
 - 
                                4
Placičky podáváme s usmaženými vejci.