Zapékané plněné tykve
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 530 kcal
 - Sacharidy 14 g
 - Tuky 44 g
 - Sodík 364 mg
 - Bílkoviny 23 g
 - Uhlovodany 11 g
 - Cholesterol 112.9 mg
 - Draslík 863.2 mg
 - Vláknina 5828.8 mg
 - Vitamín A 5828.8 mg
 - Vitamín B6 0.8 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 49 mg
 - Vitamín E 2.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 14.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Mleté maso orestujeme na rozpáleném oleji se solí, pepřem a prolisovaným česnekem. Restujeme ho 5-7 minut. K masu přidáme zakysanou smetanu a omytou, drobně pokrájenou feferonku, promícháme a dochutíme solí.
 - 
                                2
Malé tykve omyjeme, osušíme a rozpůlíme. Tykve zbavíme semínek a vnitřních vláken. Tykve naplníme masovou směsí, posypeme je nastrouhaným sýrem a dáme na plech, který jsme vytřeli slunečnicovým olejem. Pečeme v předehřáté troubě na 200°C přibližně 25-30 minut. Servírujeme je teplé.