Pečené masové šišky se zeleninou
Suroviny
- 250 g Vepřové maso mleté
 - 250 g Hovězí maso mleté
 - 1 ks Celer bulvový
 - 1 ks Cibule
 - 1 ks Mrkev kořen
 - 1 ks Žemle tuková
 - 1 ks Petržel kořen
 - 1 hrst Petržel kudrnka
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 dl Mléko polotučné
 - 1 dl Voda pitná
 - 2 polévková lžíce Olej rostlinný
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 385 kcal
 - Sacharidy 19 g
 - Tuky 21 g
 - Sodík 238 mg
 - Bílkoviny 28 g
 - Uhlovodany 8 g
 - Cholesterol 86.3 mg
 - Draslík 902.2 mg
 - Vláknina 8838.8 mg
 - Vitamín A 8838.8 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 55.6 mg
 - Vitamín E 1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 5.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Housku rozdrobíme a namočíme do mléka.
 - 
                                2
V míse smícháme mleté hovězí a vepřové maso s namočenou houskou. Směs opepříme a osolíme, uděláme z ní malé šišky.
 - 
                                3
Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. Mrkev, petržel a celer oškrábeme, omyjeme a najemno nakrájíme, případně nahrubo nastrouháme.
 - 
                                4
V zapékací míse rozehřejeme olej, osmažíme na něm nakrájenou cibuli a zeleninu a pak přidáme masové šišky. Podlijeme je vodou a pečeme v předehřáté troubě přibližně 30 minut. Během pečení je několikrát přelijeme výpekem.
 - 
                                5
Masové šišky podáváme se zeleninou, posypané jemně nakrájenou natí petrželky.