Lázeňská masová roláda

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Anglická slanina
  • 800 g Krůtí prsa
  • 150 g Žampiony - sterilované
  • 300 g Vepřové maso mleté
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 hrst Petržel kudrnka
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Kari koření
  • 3 plátek Veka
  • 1.5 dl Pivo světlé 10% 3,9% obj.
  • 2.5 dl Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 857 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 58 g
  • Sodík 735 mg
  • Bílkoviny 66 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 344.2 mg
  • Draslík 979.6 mg
  • Vláknina 2888.3 mg
  • Vitamín A 2888.3 mg
  • Vitamín B6 1.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.7 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 22.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Petrželku opláchneme vodou a najemno nasekáme. Žampiony opláchneme studenou vodou a okapané nakrájíme na plátky.

  • 2

    Slaninu nakrájíme na malé kousky. Veku rozkrájíme na kostičky.

  • 3

    Krůtí prsa omyjeme, osušíme, rozřízneme a lehce naklepeme.

  • 4

    V pánvi osmažíme slaninu a na ní nakrájenou cibuli, přidáme mleté vepřové maso, petrželku, veku navlhčenou pivem a vše promícháme. Do směsi přimícháme žampióny a vajíčka, okořeníme a osolíme.

  • 5

    Promíchanou směs z pánve přendáme na plát masa, který zavineme a omotáme pevnou nití.

  • 6

    Roládu přendáme do zapékací mísy nebo pekáče, pokapeme ji máslem, podlijeme pivem, a pečeme v předehřáté troubě, až je měkká. Během pečení ji poléváme vypečenou šťávou a podle potřeby přiléváme vodu.

  • 7

    Upečenou roládu rozkrájíme na plátky a podáváme přelitou šťávou z vypeku.

Komentáře k receptu