Udon nudle s vepřovými kuličkami a zeleninou
Suroviny
- 400 g Vepřové maso mleté
 - 40 g Shiitake houby
 - 400 g Nudle Udon
 - 100 g Hrachové lusky
 - 10 g Bazalka
 - 10 g Koriandr
 - 300 ml Vývar drůbeží
 - 1 kávová lžička Sójová omáčka
 - 1 kávová lžička Omáčka ústřicová
 - 4 ks Cibulka jarní
 - 2 ks Chilli paprička
 - 10 ks Rajčata Cherry
 - 1 polévková lžíce Ocet rýžový
 - 0.13 polévková lžíce Olej arašídový (podzemnicový)
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 504 kcal
 - Sacharidy 30 g
 - Tuky 23 g
 - Sodík 605 mg
 - Bílkoviny 22 g
 - Uhlovodany 30 g
 - Cholesterol 72 mg
 - Draslík 438.1 mg
 - Vláknina 2890.5 mg
 - Vitamín A 2890.5 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 26.3 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Vepřové maso smícháme s nasekanými jarními cibulkami a nasekanou chilli papričkou. Přidáme sójovou omáčku. Vytvarujeme kuličky, které opečeme na arašídovém oleji.
 - 
                                2
Druhou chilli papričku nakrájíme na kolečka a namočíme do vody smíchanou s rýžovým octem.
 - 
                                3
Vývar svaříme s ústřicovou omáčkou a houbami shiitake.
 - 
                                4
Nudle uvaříme podle návodu.
 - 
                                5
Hrášek povaříme 3 minuty.
 - 
                                6
Rajčátka přepůlíme a krátce osmahneme na pánvi, kde se smažily kuličky.
 - 
                                7
Nudle rozdělíme do čtyř mističek, zalijeme vývarem. Přidáme hráškové lusky a rajčátka. Rozdělíme také kuličky. Přelijeme chilli zálivkou a posypeme bazalkou a koriandrem.