Golubce
Suroviny
- 250 g Hovězí maso mleté
 - 250 g Vepřové maso mleté
 - 500 g Kapusta hlávková
 - 100 g Anglická slanina
 - 80 g Strouhanka
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 1 ks Cibule
 - 1 ks Vejce slepičí
 - 2 špetka Kmín drcený
 - 2 stroužek Česnek
 - 2 l Voda pitná
 - 2 polévková lžíce Olej rostlinný
 - 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 548 kcal
 - Sacharidy 27 g
 - Tuky 34 g
 - Sodík 613 mg
 - Bílkoviny 35 g
 - Uhlovodany 26 g
 - Cholesterol 162.1 mg
 - Draslík 1094.9 mg
 - Vláknina 7032.1 mg
 - Vitamín A 7032.1 mg
 - Vitamín B6 1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 153.1 mg
 - Vitamín E 0.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 5.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omytou kapustu necháme okapat a rozebereme na listy, kterým odkrojíme silná „žebra“. Listy vložíme do vroucí vody (1,2 l vody) a spaříme.
 - 
                                2
Zapékací mísu vytřeme olejem.
 - 
                                3
Oloupanou cibuli nakrájíme najemno, česnek utřeme se solí, slaninu nakrájíme na kostičky.
 - 
                                4
V míse promícháme mleté maso, přidáme cibuli, česnek, slaninu, pepř, rozšlehané vejce a tolik strouhanky, abychom umíchali kompaktní hmotu.
 - 
                                5
Z masové směsi tvarujeme válečky, které zabalíme do jednotlivých okapaných spařených listů. Závitky klademe do zapékací mísy, sypeme kmínem, podlijeme vodou (0,4 l vody) a dáme do trouby předehřáté na 160 °C péci na 45 – 50 minut.
 - 
                                6
Upečené závitky vyjmeme a držíme na teple, výpek zaprášíme moukou, rozšleháme s vodou a necháme chvíli provařit.
 - 
                                7
Závitky podáváme přelité omáčkou.