Vepřová panenka s kiwi a sýrem
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 433 kcal
- Sacharidy 23 g
- Tuky 13 g
- Sodík 684 mg
- Bílkoviny 50 g
- Uhlovodany 23 g
- Cholesterol 117.1 mg
- Draslík 1471.9 mg
- Vláknina 2439.8 mg
- Vitamín A 2439.8 mg
- Vitamín B6 1.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 43.9 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1V pánvi rozehřejeme máslo a necháme na něm zesklovatět oloupanou, nasekanou šalotku. Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na plátky silné 3 cm. Osolíme, opepříme a přidáme k šalotce. Opékáme je z jedné strany 2 minuty do zlatova. 
- 
                                2Potom maso obrátíme, obložíme plátkem oloupaného kiwi a plátkem sýra. Chvíli opékáme, po 3 minutách zalijeme portským vínem. Pod pokličkou dusíme na mírném ohni asi 4 minuty, dokud se sýr neroztaví. 
- 
                                3Plátky panenky upravíme na talíře s omáčkou z portského. Podáváme s těstovinami nebo s haluškami. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        