Vlámská karbonáda

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 145 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 240 g Cibule
  • 750 g Vepřová panenka
  • 100 g Anglická slanina
  • 10 g Sádlo škvařené
  • 6 g Cukr moučkový
  • 24 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 10 g Petržel kudrnka
  • 250 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
  • 100 ml Hovězí vývar základní
  • 2 ks Bobkový list
  • 2 špetka Sůl
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 422 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 844 mg
  • Bílkoviny 43 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 111.3 mg
  • Draslík 1156.2 mg
  • Vláknina 2899 mg
  • Vitamín A 2899 mg
  • Vitamín B6 1.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.8 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Panenku odblaníme a pokrájíme na širší kousky. Maso necháme osmahnout na rozpáleném sádle.

  • 2

    Slaninu pokrájíme na drobné kousky a přidáme ke smažícímu se masu.

  • 3

    Maso přendáme do zapékací mísy.

  • 4

    Šťávu z masa zaprášíme moukou, podlijeme pivem a vývarem.

  • 5

    Cibuli a česnek oloupeme a pokrájíme na tenké plátky, přimícháme k masu.

  • 6

    Vše lehce zaprášíme cukrem a zalijeme hotovou omáčkou, přidáme veškeré koření.

  • 7

    Přiklopené necháme péct 120 minut při 165 °C.

Komentáře k receptu