Vlámská karbonáda
Suroviny
- 240 g Cibule
- 750 g Vepřová panenka
- 100 g Anglická slanina
- 10 g Sádlo škvařené
- 6 g Cukr moučkový
- 24 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 10 g Petržel kudrnka
- 250 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
- 100 ml Hovězí vývar základní
- 2 ks Bobkový list
- 2 špetka Sůl
- 2 špetka Pepř černý mletý
- 2 stroužek Česnek
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 422 kcal
- Sacharidy 15 g
- Tuky 20 g
- Sodík 844 mg
- Bílkoviny 43 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 111.3 mg
- Draslík 1156.2 mg
- Vláknina 2899 mg
- Vitamín A 2899 mg
- Vitamín B6 1.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 8.8 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 14.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Panenku odblaníme a pokrájíme na širší kousky. Maso necháme osmahnout na rozpáleném sádle. 
- 
                                2Slaninu pokrájíme na drobné kousky a přidáme ke smažícímu se masu. 
- 
                                3Maso přendáme do zapékací mísy. 
- 
                                4Šťávu z masa zaprášíme moukou, podlijeme pivem a vývarem. 
- 
                                5Cibuli a česnek oloupeme a pokrájíme na tenké plátky, přimícháme k masu. 
- 
                                6Vše lehce zaprášíme cukrem a zalijeme hotovou omáčkou, přidáme veškeré koření. 
- 
                                7Přiklopené necháme péct 120 minut při 165 °C. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        