Vepřová panenka v mandlové omáčce

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Vepřová panenka
  • 50 g Olivy zelené
  • 50 g Mandle
  • 80 ml Sherry brandy
  • 1 ks Cibule červená
  • 1 ks Pomeranče
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Paprika mletá pálivá
  • 2 stroužek Česnek
  • 4 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 381 kcal
  • Sacharidy 19 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 551 mg
  • Bílkoviny 30 g
  • Uhlovodany 19 g
  • Cholesterol 61.3 mg
  • Draslík 843.8 mg
  • Vláknina 7675 mg
  • Vitamín A 7675 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 27.4 mg
  • Vitamín E 4.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vepřovou panenku nakrájíme na kostičky cca 2 cm velké. Pomeranč omyjeme, osušíme, odkrojíme tenkou vrstvu kůry a vymačkáme šťávu. Česnek a cibuli oloupeme a nasekáme najemno. Olivy rozkrojíme na kolečka.

  • 2

    V pánvi rozpálíme olej a maso na něm ze všech stran orestujeme. Poté přidáme cibuli, česnek a ještě 1-2 min osmažíme. Nasypeme jemně nastrouhané mandle, pokapeme pomerančovou šťávou, sherry, vložíme pomerančovou kůru a olivy. Ochutíme solí, pepřem a paprikou, důkladně promícháme a zakryté dusíme na mírném ohni cca 5 min.

  • 3

    Podáváme horké. Jako přílohu můžeme použít bílý chléb.

Komentáře k receptu