Jihočeský vepřový biftek

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Vepřová panenka
  • 100 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 2 ks Citrony
  • 4 špetka Sůl
  • 4 špetka Pepř černý mletý
  • 0.09 dl Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 284 kcal
  • Sacharidy 24 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 593 mg
  • Bílkoviny 34 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 73.5 mg
  • Draslík 854.8 mg
  • Vláknina 6434 mg
  • Vitamín A 6434 mg
  • Vitamín B6 1.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 38.5 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nakrájené bifteky odblaníme, dlaní naklepeme. Polijeme olejem a necháme v lednici odpočinout nejméně 180 minut.

  • 2

    Následně bifteky osolíme, opepříme, posypeme moukou. V teflonové pánvi rozpálíme olej, vložíme bifteky a opékáme je po obou stranách 5 minut.

  • 3

    Teplé bifteky rozdělíme na jednotlivé talíře. Na každý talíř přidáme půlku citrónu na dochucení.

Komentáře k receptu