Ostrý biftek

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 185 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Vepřová panenka
  • 200 g Smetana
  • 1 kávová lžička Majoránka
  • 1 ks Chilli paprička
  • 1 ks Citrony
  • 4 špetka Sůl
  • 4 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 dl Voda pitná
  • 0.17 polévková lžíce Sádlo škvařené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 246 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 594 mg
  • Bílkoviny 32 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 74 mg
  • Draslík 840.5 mg
  • Vláknina 2890.5 mg
  • Vitamín A 2890.5 mg
  • Vitamín B6 1.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 23.8 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Bifteky osolíme, opepříme, lehce naklepeme. Vložíme do vhodné nádoby a v lednici necháme tři hodiny odležet. V pánvi na rozpáleném sádle opékáme po obou stranách 5 minut. Měkké bifteky vybereme z pánve a rozdělíme na jednotlivé talíře.

  • 2

    Do výpeku přidáme na tenké plátky pokrájený česnek a drobně nasekanou chilli papričku. Zalijeme trochou vody, promícháme, stáhneme ze sporáku. Do výpeku opatrně za stálého míchání vlijeme smetanu, posypeme majoránkou. Zamícháme a omáčkou polijeme talíře s bifteky. ke každé porci přidáme čtvrtku citrónu, s vhodnou přílohou podáváme.

Komentáře k receptu