Gemerské knedlíky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 878 kcal
 - Sacharidy 66 g
 - Tuky 58 g
 - Sodík 288 mg
 - Bílkoviny 20 g
 - Uhlovodany 48 g
 - Cholesterol 20.4 mg
 - Draslík 1622.5 mg
 - Vláknina 20489.9 mg
 - Vitamín A 20489.9 mg
 - Vitamín B6 1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 43.5 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 12.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Brambory oloupeme, nastrouháme a dáme okapat na síto. Z brambor ještě vymačkáme vodu, vložíme je do mísy, přidáme mleté uzené maso, majoránku, pepř, česnek utřený se solí a mouku. Vše promícháme.
 - 
                                2
Z těsta tvarujeme knedlíky, obalíme je v mouce a vhodíme je do vařící osolené vody. Vaříme asi 10 minut.
 - 
                                3
Uvařené knedlíky vyjmeme, polijeme rozškvařenou slaninou nakrájenou na kostičky a podáváme.
 - 
                                4
Ke gemerským knedlíkům se hodí kysané nebo vařené zelí.