Srnčí pečeně na slanině
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 642 kcal
 - Sacharidy 32 g
 - Tuky 35 g
 - Sodík 625 mg
 - Bílkoviny 52 g
 - Uhlovodany 23 g
 - Cholesterol 155.7 mg
 - Draslík 862.8 mg
 - Vláknina 3730.7 mg
 - Vitamín A 3730.7 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 2.1 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 16.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Troubu předehřejeme na 250 °C. Je-li nutné, srnčí hřbet očistíme a po délce maso do hloubky 1 cm uvolníme od kosti. Jalovčinky rozmačkáme a vetřeme do masa, osolíme, opepříme, obložíme nakrájenou slaninou.
 - 
                                2
Srnčí hřbet vložíme na pekáček s bylinkovým máslem, pečeme asi 30 minut v troubě při teplotě 250 °C. Potom přidáme smetanu a necháme ještě 20 minut zapékat. Vyjmeme slaninu a od kosti odkrojíme jednotlivé medailonky.
 - 
                                3
Hrušky očistíme, rozpůlíme a vykrojíme jádřince, ochutíme skořicí a citronovou šťávou. Hrušky podusíme na másle a naplníme brusinkovým kompotem. Na talíř upravíme srnčí medailonky, podlijeme výpekem a doplníme hruškami.