Fazolové taštičky s vejci
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 801 kcal
 - Sacharidy 83 g
 - Tuky 38 g
 - Sodík 705 mg
 - Bílkoviny 31 g
 - Uhlovodany 5 g
 - Cholesterol 275.9 mg
 - Draslík 342.4 mg
 - Vláknina 5535.7 mg
 - Vitamín A 5535.7 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 1.8 mg
 - Vitamín E 1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Droždí rozdrobíme do 150 ml vlažné vody, přidáme cukr a sůl, na teplém místě necháme vzejít kvásek.
 - 
                                2
Směs poté postupně přilijeme k mouce a vypracujeme hladké těsto.
 - 
                                3
Těsto 10 minut hněteme rukama, poté vytvarujeme do koule a necháme v chladu odležet 120 minut.
 - 
                                4
Cibuli pokrájíme na drobné kousky a 5 minut restujeme na rozpáleném oleji.Přidáme pokrájenou slaninu a fazole bez nálevu. Necháme 5 minut ohřívat, poté přisypeme chilli a odstavíme z plotny.
 - 
                                5
Z těsta tvarujeme placky o průměru cca 20 cm, polovinu vždy naplníme nádivkou, rozklepneme na ni 1 vejce a přiklopíme druhou půlkou těsta. Spoje namočíme vodou a slepíme dobře k sobě.
 - 
                                6
Povrch potřeme olejem a dáme péct při 210 °C na 15 minut.