Krkovice pečená na pivu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 592 kcal
 - Sacharidy 10 g
 - Tuky 48 g
 - Sodík 407 mg
 - Bílkoviny 24 g
 - Uhlovodany 6 g
 - Cholesterol 157.5 mg
 - Draslík 141.6 mg
 - Vláknina 1595.6 mg
 - Vitamín A 1595.6 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 4.5 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 25.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Naklepané plátky krkovice osolíme a opepříme.
 - 
                                2
Cibuli s česnekem nakrájíme na tenké plátky a promícháme vše s masem.
 - 
                                3
Pekáček vymažeme lžící sádla a naskládáme vedle sebe plátky krkovičky. Povrch krkoviček poklademe plátky slaniny a jemně poprášíme paprikou. Potom vše zalijeme pivem, aby nebyly plátky potopené, nejlépe do výšky slaniny.
 - 
                                4
Maso přikryjeme alobalem a pečeme při teplotě 220° přibližně 1 hodinu, dokud se pivo nezmění ve šťávu pod masem. Před koncem pečení alobal odstraníme, aby se povrch upekl dozlatova.