Tagliatelle Amatriciana
Suroviny
- 200 g Rajčata
- 80 g Slanina vepřová
- 5 g Sůl
- 3 g Pepř černý mletý
- 20 g Petržel - nať
- 10 g Chilli paprička
- 160 g Paprika zelená
- 160 g Paprika červená
- 5 g Oregano sušené
- 500 g Tagliatelle
- 5 stroužek Česnek
- 5 l Voda pitná
- 4 polévková lžíce Olej olivový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 644 kcal
- Sacharidy 101 g
- Tuky 18 g
- Sodík 710 mg
- Bílkoviny 21 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 13.6 mg
- Draslík 413.7 mg
- Vláknina 6457.5 mg
- Vitamín A 6457.5 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 104.4 mg
- Vitamín E 1.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Papriky překrojíme na půlky, osmažíme je a oloupeme. Nakrájíme je na tenké nudličky.
-
2
Na pánvi rozpálíme olej, přidáme kostičky slaniny a vyškvaříme ji dokřupava. Přidáme červenou a zelenou papriku a chilli a smažíme ještě 2 minuty. Přidáme česnek a upravujeme ještě 1 minutu.
-
3
Vložíme nakrájená oloupaná rajčata a petržel a podusíme 3 minuty do zhoustnutí. Pánev sejmeme z plamene a přidáme podle chuti oregano, sůl a pepř.
-
4
Těstoviny uvaříme ve velkém hrnci podle návodu.
-
5
Scedíme je, přidáme omáčku a promícháme ji s těstovinami. Posypeme nastrouhaným parmezánem a servírujeme.