Makarony alla Carbonara
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 969 kcal
 - Sacharidy 98 g
 - Tuky 45 g
 - Sodík 1438 mg
 - Bílkoviny 40 g
 - Uhlovodany 96 g
 - Cholesterol 333.3 mg
 - Draslík 518.5 mg
 - Vláknina 8870 mg
 - Vitamín A 8870 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 9.7 mg
 - Vitamín E 0.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Těstoviny vaříme ve vroucí osolené vodě podle návodu.
 - 
                                2
Nudličky slaniny dáme na pánev a mírně zahříváme 7 minut, až začne pouštět tuk, potom zvýšíme teplotu. Přidáme česnek a škvaříme, až je slanina křupavá.
 - 
                                3
Do mísy rozklepneme vejce. Nalijeme je na slaninu s česnekem. Přidáme smetanu, parmezán, osolíme a opepříme. Mícháme zvolna dohusta.
 - 
                                4
Těstoviny scedíme a vrátíme je do nádoby po vaření. Ihned je promícháme s míchanými vejci se smetanou.
 - 
                                5
Podáváme zdobené petrželkou.