Žampiony s červeným pomerančem a slaninou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 326 kcal
 - Sacharidy 27 g
 - Tuky 18 g
 - Sodík 468 mg
 - Bílkoviny 10 g
 - Uhlovodany 27 g
 - Cholesterol 20.4 mg
 - Draslík 960.1 mg
 - Vláknina 9253 mg
 - Vitamín A 9253 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 67.9 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Žampiony očistíme, omyjeme a osušíme. Slaninu pokrájíme na tenké proužky. Chilli papričku omyjeme, rozkrojíme, zbavíme zrníček a polovinu pokrájíme na tenké nudličky. Jeden pomeranč oloupeme a očistíme ze slupek, aby nám zůstaly jen čisté měsíčky dužiny, z druhého si do misky vymačkáme šťávu.
 - 
                                2
V pánvi na si na 2 lžících olivového oleje vysmažíme slaninu dozlatova, pak ji vyjmeme z pánve a na omastek dáme žampiony. Za stálého míchání je smažíme dozlatova asi 3 minuty. Posypeme je pepřem, podle chuti osolíme, přimícháme kousky pomeranče, 3 lžíce pomerančové šťávy, a společně restujeme 1-2 minuty. Přilijeme Sherry brandy a pod pokličkou dusíme 2-3 minuty.
 - 
                                3
Listy kadeřavého salátu dobře omyjeme. Poklademe je na mísu, na ně položíme žampiony s kousky pomeranče.
 - 
                                4
Vše polijeme výpekem, posypeme slaninou a podáváme.